Noyal Blackwood "Husco"

e: Lara, sk collie i: Hohto, siperianhusky
tricolour - uros (kastroitu)
synt. 24.9.2014

Omistajan sanoin:
"Husco on jotain todella omalaatuista. Sille ei oikein löydä oikeita sanoja kuvailemaan sen persoonaa. Se on villi, mutta samalla todella tarkkaavainen ja oppivainen ja hyvin laumasidonnainen. Se tarjoaa itse fiksuja käyttäytymismalleja erilaisiin tilanteisiin. Tällä pienellä koipieläimellä tuntuu olevan energiaa tuhannen koiran edestä. Se on nopea, ketterä ja tekee töitä maailman ääriin asti. Kotona on sitten hyvä rauhassa tyhjennellä lelukoria tai mennä kippuralle oman pedin lämpöön. Kerää kierroksia innostuessaan toisten koirien ohittamisesta ja joskus mitä omituisimmista asioista, mutta rauhoittuu nopeasti.

Huscoa voi pitää vapaana, mutta lähtee riistaa nähdessään kyllä ajojahdille, jotka eivät tosin kauaa kestä. Tulee nopeasti takaisin lauman luokse. Se ei pelkää erilaisia alustoja, ääniä eikä paikkoja. Unohtaa nopeasti epämiellyttävät tilanteet ja jatkaa matkaa pää kolmantena jalkana.

Se on helposti motivoitavissa ja omaa mielestäni korkeamman vietin harrastuksiin kuin Colhu, joka on taas rauhallinen tuumailija. Tosin sen keskittyminen on välillä vähän hakusessa. Palkaksi kelpaa lelut, kehut ja namit. Rakastaa kanniskella suussaan leluja tai keppejä, metallikaan ei ole tuntunut ällöttävältä."

Husco asuu Vantaalla Colhun kanssa. Huscon kasvatuskäytöstä luovuttu sisaruksen epilepsian vuoksi.

Huscon blogi

Katso Huscon tulokset agilityssa ja match show'ssa täältä.

Videoita

Husco ja Colhu leikkii
Husco agilityepiksissä

Kuvia

Noyal Barracuda

Noyal Barracuda

Camo

Noyal Bel Air

Noyal Bel Air

Jeni

Noyal Belvedere

Noyal Belvedere

Pele

Noyal Beretta

Noyal Beretta

Noyal Blackhawk

Noyal Blackhawk

Rocky

Noyal Blackwood

Noyal Blackwood

Husco

Noyal Blazer

Noyal Blazer

Naukki

Noyal Brookwood

Noyal Brookwood

Nuka

Noyal Brougham

Noyal Brougham

Rommy