Haen jatkuvasti uutta verta kasvatusprojektiini, joten jos sinulla on astutukseen sopiva uros tai narttu, on sinun mahdollista tarjota sitä mukaan osaksi tulevia yhdistelmiä.

Tutustun jokaiseen potentiaaliseen yksilöön henkilökohtaisesti, joten suosittelenkin ottamaan rohkeasti yhteyttä, vaikka kaikki tässä mainitut vaatimukset eivät täyttyisikään - koira on aina yksilö ja näin ollen persoonallinen kokonaisuus niin hyvine kuin huonoine puolineen.

Koiran tulee ensimmäiseksi olla terve. Jatkuvasti sairasteleva (esim. jatkuvat tulehdukset korvissa, silmissä, iholla jne.), allerginen tai kroonisesti sairas koira ei sovellu astutuskäyttöön. Koiralla tulee olla normaali purenta, eikä vakavia hammaspuutoksia. Ei häntämutkia tai muita synnynnäisiä rakennevikoja, kuitenkaan tapaturmaisesti saadut viat eivät estä koiran astutuskäyttöä. Astutukseen käytettävällä uroksella tulee olla normaalisti laskeutuneet kivekset. Astutukseen käytettävä koira on tutkittava terveeksi, ellei sitä jo ennestään ole tehty. Mikäli koiraa ei vielä ole tutkittu, maksan tutkimuskuluista puolet jos koirasta päädytään tekemään sopimus. Terveystutkimukset tehdään kunkin rodun PEVISA:n pohjalta.

Olisi toivottavaa, että koiran suku olisi mahdollisimman laajalti tiedossa. Projektiin voi tarjota myös sekarotuisia ja rekisteröimättömiä koiria, mikäli niiden taustat ovat edes parin sukupolven ajalta tiedossa. Sillä, edustaako koirasi käyttö- vai näyttelylinjaa, ei ole väliä - teen päätökseni ainoastaan kyseessä olevaa yksilöä ja sen sukua silmällä pitäen.

Luonteelle en aseta mitään dokumentaarisia kriteerejä tässä, koska parhaiten koiran luonteen näkee sitä tarkkailemalla ja eri yhdistelmiin tarvitaan eriluontoisia koiria erilaisilla ominaisuuksilla varustettuna. Joten tarjota voi rohkeasti niin energisiä ja kovaluontoisia kuin pehmeitä ja rauhallisia yksilöitä. Pääasia on, että koira on tasapainoinen eikä ilmennä esimerkiksi arkuutta, aggressiivisuutta tai muita suoraan normaaliin arkielämään vaikuttavia ongelmallisia piirteitä.

Lisäksi kannattaa tutustua tähän listaan, johon olen koonnut projektiin sopivia ja sopimattomia rotuja. Lisäksi ovat nk. harkinnanvaraiset rodut, joista saatan olla kiinnostunut sopivan yksilön osuessa kohdalle. Listan on tarkoitus olla suuntaa antava, eikä kaikkia rotuja ole listattu.

Kasvatusprojektiin käytettävistä koirista tehdään leasing- tai jalostusoikeussopimus, myös muita sopimusmuotoja (sijoitus, yhteisomistus) voidaan käyttää koiran omistajan niin halutessa. Omistajan kanssa voidaan sopia erikseen myös siitä, mitä tietoja koirasta julkaistaan mm. kotisivuilla. Sopimukset tehdään pääasiassa koskemaan vain yhtä onnistunutta astutuskertaa - ei siis tarvitse "sitoutua" kohtuuttomasti koko koiran eliniäksi. Koiran astutuskäytöstä maksetaan luonnollisesti ennalta sovittu korvaus omistajalle, jos astutus on onnistunut. Lisäksi vastaan itse astutuskäytöstä aiheutuvista kuluista, mukaan lukien matkakulut. Mahdollisista terveystutkimuskuluista maksan puolet.

Mikäli olet kiinnostunut, tai sinulla on kysyttävää, ota minuun yhteyttä ensin sähköpostitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), annan sitä kautta puhelinnumeroni.